Thursday, October 27, 2011

Cuti Lagik!

Eh, kenapa hari ni rasa macam free jer...

Sekarang aku rasa tak tahu nak buat apa dah.

Oh, ya hari ni aku coti! Semalam cuti, hari ni aku sambung cuti lagik...pasalnya, pengasuh mintak cuti, jadinya aku pon kena cuti la....

Pagi2 bangun, kejut MrCho g kerja. Dia keluar, anak3 semua dah bangun maka aku tak leh nak sambung tido. Eh, mata pon segar je. Malam tadi awal giler aku tido. Dalam sejarah la kiranya selepas beranak tiga ni...muehehe. Kawan aku sms kul 9.30 pon aku dah tak sedar apa!

Pagi ni lepas bagi anak makan bekpes dan aku juga, dah tak tahu nak buat apa. Kenit3 plak main sepahkan menan, aku biarkan aje! Baik plak tiga2 main hari ni, tak gaduh2 bingit telinga...last2 layan fesbuk!

Tengah hari aku masakkan fish kicap utk kenit3. Aku umpan diaorang fish kicap kalau main tak gaduh. Muahahaha...fish kicap adalah kegemaran kenit3 tersebut...lunch semalam aku masak kari ayam seperiuk, so ada banyak lagi sebab malam tadi tak makan kat rumah. Petang ni pon macam tak masak je sebab pengasuh kenit3 ni jemput kenduri doa selamat rumah dia. Tapi tak tahu nak pegi ke tak...

Lepas masak fish kicap untuk diaorang, bagi diaorang makan kenyang. Pastu aku rasa macam nak masak sambal bilis. Gigih buat tapi sedihhh, sambal bilis aku masin dan tak sedap! Adik aku masak sambal bilis sedap. Aku kalau masak bersambal mesti tak jadi. Masak paprik pon tak jadi....hoh!

Sebelum penutup, layan la gambar dua kenit aku ni. Kenit nombor 2 tak ada dalam gambar sebab tido.





Ni bukan mereka yang boring, tapi mama mereka yang boring sampaikan kenit nombor 3 cakap, "mama ni, semuaaaa ponnnn nak ambik gambar!"

2 comments:

Jiejah @ Iza said...

amboiiii kenit no 3 tu dah petah bercakap yer ???

Izza said...

hehhehhehh....petah bercakap dalam hati...:)

Klik Me

Klik! Klik!